UŞAK’BELEDİYESİNDEN MUHTEŞEM KURTULUŞ HAFTASI KUTLAMASI!!!

Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı kapsamında birçok önemli program kent genelinde hayata geçiriliyor. Sergilerden açılışlara, tiyatrolardan konserlere kadar farklı alanlarda düzenlenen etkinliklerle coşkunun zirveye taşındığı Uşak’ta, Diorama 1922’nin açılışı yapıldı. Vatandaşları 100 yıl öncesine götüren merkezin yanı sıra; eserleriyle isminden söz ettiren Devrim Erbil’e ait halı ve resim sergisi de büyük bir ilgiyle kapılarını açtı. Üçüncü gün etkinliklerinin finaliyse ‘Son Söz’ Müzikal Gösterisi ile yapıldı ve program duygu dolu anlar yaşattı.

Programlara Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Uşak Valisi Turan Ergün, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ile İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DİORAMA İLK MİSAFİRLERİNİ AĞIRLADI Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluş sürecinde öne çıkan olayların yansıtıldığı tablo ve fotoğraflara ev sahipliği yapan, ayrıca o günlerin seyrinde etkili olan şahsiyetlerin silikon heykellerini barındıran “Milli Mücadele 100. Yıl Diorama 1922 Uşak” coşkulu bir törenle açıldı. 2014 yılında farklı bir amaçla inşa edilen ancak daha sonra kapanan 12 katlı ve yaklaşık 1700 metrekarelik bina vatandaşların yoğun ilgisine sahne oldu. Tüm katları büyük bir özenle inceleyen ziyaretçiler, en üst katta bulunan ve “Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık” görselinin yer aldığı diorama ile adeta büyülendi.